середа, 28 листопада 2007 14:17

"Конференція з Близького Сходу в Аннаполісі провалилася"

Міжнародна конференція з близькосхідного врегулювання, що пройшла 27 листопада в американському місті Аннаполіс, провалилася, вважає президент Ірану Махмуд Ахмадінежад.

"Навіть найдурніші політики незабаром зрозуміють, що з політичної точки зору ця конференція із самого початку була приречена на поразку", - сказав він.

"Подібних заходів було проведено вже багато, проте, враховуючи, що вони не мали мінімальних результатів, всі вони були провальними. Учасники цього форуму (у Аннаполісі) переслідують лише цілі політичної пропаганди", - додав Ахмадінежад.

На думку голови іранського уряду, всі подальші міжнародні конференції з близькосхідного врегулювання будуть безрезультатними, якщо їх учасники офіційно "не визнаватимуть права народу Палестини, і на таких форумах не будуть присутні дійсні представники палестинської нації і палестинських угрупувань опору".

"Організатори конференції (у Аннаполісі) проводять політичну пропаганду і говорять, що арабські країни сіли за один стіл з сіоністським режимом (Ізраїлем). Дайте провести в арабських країнах референдум, щоб з"ясувати, чи згодні були народи цих держав наа участь своїх представників на цій конференції", - заявив Ахмадінежад.

Президент Ірану також повідомив, що під час того, що відбувся днями його телефонної розмови з королем Саудівської Аравії Абдаллою бен Абдель Азізом, саудівський лідер підтвердив, що його країна "не визнає офіційно державу Ізраїль і не дозволить ущемляти права народу Палестини".

У роботі форуму в Аннаполісі взяли участь делегації більше 40 країн світу, включаючи Росію, яку представляв міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. У числі учасників були представники 12 арабських країн, а також керівництво Ліги арабських держав.

За підсумками форуму США, Ізраїль і Палестинська адміністрація оголосили про створення трибічного механізму для контролю за виконанням вимог плану близькосхідного врегулювання, відомого як "дорожня карта". При цьому США узяли на себе функції по моніторингу і оцінці виконання зобов"язань Ізраїлем і Палестинською національною адміністрацією (ПНА), повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «"Конференція з Близького Сходу в Аннаполісі провалилася"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі