пʼятниця, 15 лютого 2008 20:01

"Книга рекордів Гіннесу" продана за 120 мільйонів доларів

Канадський мільярдер Джим Петтісон придбав права на видання "Книги рекордів Гіннесу" у британської компанії HITEntertainment. Бізнесмен через компанію RipleyEntertainment володіє мережею музеїв BelieveIt OrNot, в яких зібрані всілякі раритети і чудасії.

Сума операції склала 60 мільйонів фунтів стерлінгів (приблизно 120 мільйонів доларів), окрім канадця на покупку книги рекордів були ще три претенденти.

"Книга рекордів Гіннесу" була вперше видана в 1955 році. В даний час видання виходить в 100 країнах на 37 мовах.

До 2001 року правами на видання книги володів алкогольний концерн Diageo, в який входить виробник пива "Гіннес". Потім видавець був проданий за 90 мільйонів доларів компанії GullaneEntertainment, що проводить телепередачі, яка в 2002 році була поглинена HITEntertainment.

Новий власник бренду раніше використовував його за ліцензією. У музеях BelieveIt OrNot зберігається найбільша в світі колекція середньовічних інструментів для тортур, чучела тварин з двома головами і шматки Берлінської стіни, пише газета TheGuardian.

Зараз ви читаєте новину «"Книга рекордів Гіннесу" продана за 120 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі