четвер, 14 жовтня 2010 17:22

"Кернел" хоче захопити чужу землю?

Угода з купівлі компанії Allseeds найбільшим сільськогосподарським холдингом Андрія Веревського "Кернел" не закрита і може бути анульована, пише ProUA.

По-перше, 6% акцій Allseeds все ще належать іншим акціонерам - швейцарської компанії Cross Trade.

За заявою фінансового директора Cross Trade Тона Хулса, в процесі оформлення угоди нардеп Андрій Веревський обіцяв докупити пакет, що залишився, проте пізніше від наміру свого з невідомих причин відмовився. Внаслідок чого угода не тільки не завершена, а взагалі може бути анульована.

По-друге, до нового власника Allseeds є питання в ТОВ "Холдинг Зерноторгівельна компанія". Холдинг - родоначальник групи компаній "Олсідз". Спочатку в угоді з "Кернел" структура не брала участь. Проте в результаті вийшло так, що саме її активи виявилися заручниками і незавершеності, і сумнівної правомірності угоди.

Конкретно - земля в Миколаївському порту. Цей факт виявили нові власники холдингу.

Спірна земля, впевнені в "Кернел", перейшла до них автоматично - після покупки Allseeds. Насправді, на балансі Allseeds перебувало кілька сусідніх одна з одною ділянок.

І оскільки перехід до структур Веревського акцій конкурента здійснювався поспіхом, з порушенням ряду норм не тільки статуту компанії, але і чинного законодавства, "Кернелу" відійшли не всі ділянки. Деякі наділи залишилися таки у холдингу. Конфлікт слугував приводом для судових розглядів.
Зараз ви читаєте новину «"Кернел" хоче захопити чужу землю?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі