четвер, 28 лютого 2008 09:13

"Іран намагається зірвати роботу по боротьбі з "Аль-Каїдою"

Іран намагається зірвати роботу іракських рад племен, що підтримують дії влади. Про це, як повідомило інформаційне агентство Куна, заявив глава іракської розвідки Мухаммед аш-Шахвані.

"За нашою інформацією, - вказав він, - іранські спецслужби прагнуть зірвати роботу рад "сахва" - так в Іраку називають воєнізовані формування племен, що виступили на стороні уряду в боротьбі з "Аль-Каїдою".

Аш-Шахвані підкреслив, що влада Іраку проти дій в країні іранських спецслужб, зокрема, відносно рад "сахва", що вперше з"явилися в середині 2006 року в провінції Анбар, а потім створених в провінціях Діяла і Салах-ед-Дін. За їх сприяння владі в Багдаді вдалося значно понизити рівень насильства в країні, передає ИТАР-ТАСС.

Ради "сахва" фінансуються американською армією в Іраку. Кожен боєць щомісячно отримує 300 доларів США, що за іракськими мірками є хорошою зарплатою, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Іран намагається зірвати роботу по боротьбі з "Аль-Каїдою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі