вівторок, 26 лютого 2008 13:08

"Іран міг таємно працювати над створенням ядерної зброї"

Британський представник в МАГАТЕ Саймон Сміт заявив, що Іран міг таємно працювати над створенням ядерної зброї. За словами британця, МАГАТЕ вдалося отримати з різних джерел креслення ядерної боєголовки, розрахунки її роботи і схеми розміщення в ракеті. Тегеран називає ці креслення підробкою.

Саймон Сміт відзначив, що документи, які свідчать про продовження роботи Ірану над ядерною програмою, відносяться до періоду, коли Тегеран нібито вже припинив такі роботи.

На підставі доповіді представника МАГАТЕ держсекретар США Кондоліза Райс заявила, що Вашингтон наполягатиме на нових санкціях відносно Тегерана, передає ВВС.

Іран називає нову резолюцію Радбезу ООН незаконною

Тегеран розглядає як "незаконну" нову резолюцію Радбезу ООН, яка може бути ухвалена щодо іранського "ядерному досьє" до першого березня.

"Якщо Радбезу ООН ухвалить нову резолюцію проти Ірану, вона не матиме жодних законних і юридичних підстав", – передає ИТАР-ТАСС слова заступника секретаря Вищої ради національної безпеки Ірану Джавада Ваїді.

Тегеран заявив, що США і деякі країни Західної Європи не беруть до уваги недавню доповідь МАГАТЕ, яка підтверджує, "що всі питання врегульовані і претензій більше не залишилося".

Проте представники міжнародного атомного відомства відзначили, що як і раніше не можуть підтвердити відсутність взаємозв"язку між ядерними дослідженнями Ірану і розробками зброї, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «"Іран міг таємно працювати над створенням ядерної зброї"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі