четвер, 31 січня 2008 19:05

"Інша Росія" намітила на 3 березня чергові "Марші незгодні"

"Інша Росія" має намір провести 3 березня, наступного дня після президентських виборів, чергові "Марші незгодних".

Протестні акції пройдуть в Москві, Санкт-Петербурзі, а також у ряді інших російських регіонів. Акції пройдуть під гаслами "Геть самодержавство і престолонаслідування!", "Вся влада Засновницьким зборам!" і "Лжедмитрій - геть з Кремля!", повідомили в прес-службі.

"Системні і масові фальсифікації, допущені на парламентських виборах 2 грудня 2007 року, а також призначена на 2 березня 2008 року формальна передача влади від Володимира Путіна до Дмитра Медведєва порушують демократичні основи конституційного ладу Російської Федерації", - йдеться в заяві коаліції.

За словами прес-секретаря "Іншої Росії" Людмили Маминої, участь в акціях прийме все керівництво "Іншої Росії", зокрема лідер Об"єднаного цивільного фронту (ОЦФ) Гарі Каспаров. Крім того, за її словами, ведуться переговори про можливу участь в заході і з лідером Російського народно-демократичного союзу (РНДС) Михайлом Касьяновим, який заявив про намір провести свій "Марш незгодних" 10 лютого.

Тим часом в четвер стало відомо про те, що мерія Москви відмовила прихильникам Касьянова в проведенні ходу по маршруту від Тріумфальної площі по вулиці Тверській до Лубянської площі і запропонувала для цієї мети набережну Тараса Шевченка. Відмова мотивована тим, що в мерію вже поступили заяви від якихось громадських об"єднань і груп громадян, що збираються провести свої публічні заходи того ж дня і в тому ж місці. За повідомленням прес-служби РНДС, рішення про подальші дії оргкомітет акції, яку планувалося провести під гаслом "Касьянов-2008, - боротьба продовжується", оргкомітет прийме 1 лютого. Раніше повідомлялося про намір прихильників Каспарова приєднатися до акції Касьянова.

Нагадаємо, що 3 березня 2007 року в Санкт-Петербурзі пройшов один з перших і наймасовіших "Маршів незгодних". Акція була заборонена властями, проте "незгодним" вдалося прорвати оточення і вийти на Невський проспект. Розгін "Маршу" супроводжувався масовими затриманнями і побиттям учасників бійцями Омона, повідомляє "Ехо Москви" з посиланням на прес-службу коаліції.

Зараз ви читаєте новину «"Інша Росія" намітила на 3 березня чергові "Марші незгодні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі