вівторок, 08 квітня 2008 13:26

"Іноземні НУО допомагають вербувати в Росії терористів"

Глава Федеральної служби безпеки Росії Микола Патрушев звинуватив "деякі іноземні неурядові організації" (НУО) в пособництві міжнародним терористам. За словами директора ФСБ, НУО допомагають емісарам зарубіжних терористичних організацій вести вербовочну роботу на території Росії.

Як розповів Микола Патрушев в Москві на засіданні Національного антитерористичного комітету (НАК), "результати аналізу оперативної обстановки в Південному федеральному окрузі свідчать про те, що бандити та їх посібники докладають зусилля з ідеологічної обробки молоді та поповненню своїх рядів", передає "Інтерфакс".

"Емісари зарубіжних терористичних і релігійно-екстремістських організацій, використовуючи наявні соціально-економічні проблеми, етнонаціональні та релігійні суперечності, намагаються вести вербовочную роботу і в інших регіонах Росії. Інформаційну підтримку їм неабиякою мірою надають окремі іноземні неурядові організації", - заявив глава ФСБ.

"Вітчизняний і міжнародний досвід показують, що силовим методом знижують рівень терористичної загрози, але вона зберігатиметься до тих пір, поки існує система відтворення інфраструктури тероризму, перш за все, його ідеологія", - зазначив директор ФСБ Росії, повідомляє Телеграф.

Зараз ви читаєте новину «"Іноземні НУО допомагають вербувати в Росії терористів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі