четвер, 08 листопада 2007 13:59

"I"ll be back" із "Термінатора" посіла перше місце в списку найцитованіших кінореплік

Репліка Арнольда Шварцнеггера "I"ll be back" з "Термінатора" очолила рейтинг найчастіше цитованих фраз з кінофільмів, показало недавнє опитування. Ці безсмертні слова герой вимовив перед сценою бійні в поліцейській дільниці, в яку в"їхав на своєму автомобілі. Примітно, в сценарії "Термінатора" фраза була згадана у формі "I"ll come back", але актор обмовився, і перекручена версія потрапила у фільм, повідомляє ФактNews із посиланням на SkyNews. На другому місці фраза "Чесно кажучи, моя мила, мені на це наплювати" з фільму "Віднесені вітром", яку промовив герой Ретт Батлер, зіграний актором Кларком Гейблом.

"Телепортуй мене, Скотті" – фраза з фантастичного фільму "Стар трек" – опинилася на третьому місці, хоча в культовому телесеріалі вона не була згадана жодного разу.

Опитування провели серед 2 тисяч користувачів сайту myfilms.com. На сайті було поставлено запитання: якою фразою з фільмів ви найчастіше користуєтесь у повсякденному спілкуванні. Фраза "Хай буде з тобою сила" з "Зоряних воєн" випередила репліку Фореста Гампа "Життя – воно як коробка цукерок".

Опитування також виявило, що найбільш цитовані фрази містяться у фільмах "Таксист", "Джері Магуайр", "Брудний Гарі", "Касабланка" і "Брудні танці". Усі 10 найпопулярніших фраз були промовлені героями-чоловіками. Представник myfilms.com відзначив: "Наше дослідження показує, який величезний вплив фільми справляють на людей – починаючи від того, як вони говорять, і закінчуючи всім їхнім життям".

Крім того, в ході опитування з"ясувалося, що більшість жінок хотіли б знятися у фільмі "Брудні танці", далі йдуть "Красуня" і "Віднесені вітром". Чоловіки вважали за краще б зіграти в "бондіані", "Зоряних війнах" чи "Володарі перснів".

"Я требую продолжения банкета" – найпопулярніші фрази з російських фільмів

Відзначимо, в Росії в аналогічному опитуванні з великим відривом перемогла фраза "Я требую продолжения банкета" (30,63%), сказана Юрієм Яковлєвом, що вбирається в одіяння Івана Грозного у фільмі "Іван Васильович змінює професію". На другому місці (10,64%) опинилася фраза "Зачем нам кузнец? Нам кузнец не нужен" із "Формули кохання".

"Бронзу" завоювала управдом Нонна Мордюкова з "Діамантової руки" з патетичним гаслом "Наши люди в булочную на такси не ездят". Чимало шанувальників (7,79%) оцінили сказане Олександром Калягіним в картині "Здрастуйте, я ваша тітка": "Я тебя поцелую. Потом. Если захочешь". А ось "Ларису Іванівну хочу" від Міміно – Вахтанга Кикабідзе кращою фразою вважають лише 4,44% опитаних.

До вподоби глядачам припав і антикомуністичний слоган "Хто не працює, той їсть. Вчися, студент" з "Операції "Ы" та інших пригод Шурика". Багато хто пригадав і "Жити добре. А добре жити ще краще".

Сказана Володимиром Висоцким у "Місце зустрічі змінити не можна" фраза: "Ну и рожа у тебя, Шарапов!" набрала 6,9% голосів. Не обділеними народною любов"ю опинилися і "зеки". Савелій Крамаров з сакраментальним "Хто ж его посадит? Он же памятник!" зібрав 8,16% голосів. Крилата фраза з легендарного радянського серіалу "17 миттєвостей весни" належить Мюллеру, що звернувся до свого підлеглого: "А вас, Штирлиц, я попрошу остаться". А ось фразу "Бамбарбия киргуду", сказану в "Кавказькій полонянці" Юрієм Никуліним, оцінили небагато (2,52%).

Найпопулярніші цитати

1. "Я повернуся" ("I"ll be back", "Терминатор")

2. "Чесно кажучи, дорога, мені наплювати" ("Frankly, my dear, I don"t give а damn", "Віднесені вітром")

3. "Телепортуй мене, Скотті" ("Beam me up, Scotty", "Стар трек")

4. "Хай буде з тобою сила" ("May the force be with you", "Зоряні війни")

5. "Життя – воно як коробка цукерок" ("Life is like а box of chocolates", "Форрест Гамп")

6. "Це ти зі мною розмовляєш?" ("You talking to me?", "Таксист")

7. "Покажи гроші" ("Show me the money", "Джері Магуайр")

8. "Що, подобається, тварюка?" ("Do you feel lucky, punk?" ("Брудний Гарі")

9. "За тебе, малюк" ("Here"s looking at you, kid", "Касабланка")

10. "Ніхто не зажене Бебі в кут" ("Nobody puts Baby in the corner", "Брудні танці")

Список найпопулярніших фраз російського кіно

1. Я требую продолжения банкета ("Іван Васильович змінює професію") – 30,63% (2992 голоси)

2. Зачем нам кузнец, нам кузнец не нужен  ("Формула кохання") – 10,64% (1039 голосів)

3. Наши люди в булочную на такси не ездят ("Діамантова рука") – 9,13% (892 голоси)

4. А вас, Штирлиц, я попрошу остаться ("17 миттєвостей весни") – 8,91% (870 голосів)

5. Кто не работает, тот ест. Учись, студент ("Операція "Ы" та інші пригоди Шурика") – 8,64% (844 голоси)

6. Кто ж его посадит, он же памятник ("Джентльмени успіху") – 8,16% (797 голосів)

7. Я тебя поцелую. Потом. Если захочешь ("Здрастуйте, я ваша тітка") – 7,79% (761 голос)

8. Ну и рожа у тебя, Шарапов ("Місце зустрічі змінити не можна") – 6,90% (674 голоси)

9. Ларису Ивановну хочу ("Міміно") – 4,44% (434 голоси)

10. Бамбарбия киргуду ("Кавказька полонянка") – 2,52% (246 голосів)

Зараз ви читаєте новину «"I"ll be back" із "Термінатора" посіла перше місце в списку найцитованіших кінореплік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі