середа, 23 січня 2008 12:07

"Хезбалла" виклала в Інтернет фото частин тіл убитих ізраїльських солдатів

 Шиїтське радикальне угрупування "Хезбалла", що діє на території Лівану, запустило сайт на івриті, де вивішені фото скривавлених частин тіл ізраїльських солдатів, убитих під час Другої ліванської війни влітку 2006 року, пише Yediot Ahronot.

Як наголошується на сайті, оприлюднення цих фото, не дивлячись на очевидну нелюдяність, викликане свідомою зневагою, яку ізраїльський уряд демонструє відносно долі своїх солдатів і громадян.

Крім того, саме створення сайту, повинно, як повідомляється, послужити наочним підтвердженням слів лідера "Хезбалли", шейха Хасана Насралли, який 2 січня 2008 року заявив, що у його угрупування є останки ізраїльських солдатів.

"У нас є голови, руки, ноги і навіть майже незаймані трупи ізраїльських солдатів, від голови до тазу", - заявив Насралла. При цьому він наголосив, що ізраїльський уряд відмовився від переговорів по поверненню останків солдат ЦАХАЛа на батьківщину.

Тим часом ліванська газета al-Akhbar опублікувала одну з фотографій з сайту, а саме: зображення особистого солдатського жетона старшого сержанта Армії оборони Ізраїлю Рона Машиаха.

На думку журналістів al-Akhbar, публікуючи на сайті фотографії останків тіл, "Хезбалла" намагається внести розкол і сум"яття у ряди ізраїльського політичного і військового істеблішменту напередодні доповіді комісії Еліагу Винограду, яка розслідує діяльність уряду Ехуда Ольмерта у ході Другої ліванської війни.

З свого боку, члени сімей загиблих солдатів, останки яких нібито все ще знаходяться в Лівані, закликали громадян Ізраїлю не піддаватися на провокацію "Хезбалли". Зокрема, свекор убитого Рона Машиаха і брат, Мотті Машиах, заявили, що тіло Рона було доставлене до Ізраїлю, де пройшли урочисті похорони.

Крім того, сім"я була офіційно сповіщена про те, що особистий солдатський жетон разом з деякими іншими предметами був загублений, коли Рон Машиах і ще декілька солдатів розбилися на вертольоті на лівано-ізраїльському кордоні. Найкраще, що можна зробити в цій ситуації, вважає Мотті Машиах, це ігнорувати заяви Насралли, щоб не сприяти подальшим провокаціям, які заподіють біль родичам загиблих солдатів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Хезбалла" виклала в Інтернет фото частин тіл убитих ізраїльських солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі