понеділок, 21 квітня 2008 16:55

"Грузія завоює Абхазію за три години"

Грузинська армія зможе зайняти всю територію республіки Абхазії за три години. З такою заявою, як передає "Інтерфакс", виступив міністр Грузії з питаннь реінтеграції Темур Якобашвілі.

Він, зокрема, виразив упевненість, що грузинські війська зможуть узяти під контроль абхазьку територію "в найкоротші терміни". В той же час міністр підкреслив, що Тбілісі не збирається використовувати силу для врегулювання конфлікту з Абхазією і намагається залагодити його виключно мирними засобами.

У свою чергу, президент Абхазії Сергій Багапш вважає, що останні дії грузинської сторони не сприяють поліпшенню ситуації у відносинах Тбілісі і Сухумі. В понеділок, на зустрічі з повноважним послом Німеччини в Грузії, координатором групи друзів Генсека ООН Патріцією Флор, Багапш відзначив, що "нарощування грузинських військових формувань біля кордонів Абхазії" провокує керівництво країни до до відповідних заходів.

Минулого тижня Багапш вже заявляв про передислокацію грузинських підрозділів у верхню частині Кодорської ущелини і їх концентрації в Зугдідському районі по річці Інгурі. Президент самопроголошеної республіки погрозив у відповідь діями з боку Абхазії у випадку, якщо Грузія не виведе війська протягом доби. У свою чергу в Тбілісі вимогу виведення військ розцінили як загрозу.

Як вже повідомлялося, 20 квітня повпред президента Абхазії в Гальському районі республіки Руслан Кишмарія заявив, що абхазькі ППО збили грузинський беспілотник над територією району Гальського. У свою чергу міністерство оборони Грузії спростовувало цю інформацію.

Проте пізніше в Тбілісі визнали, що безпілотний літак-розвідник все ж таки був збитий. При цьому командувач ВВС Грузії полковник Давид Наїрашвілі звинуватив в знищенні беспілотника російські військово-повітряні сили, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Грузія завоює Абхазію за три години"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі