пʼятниця, 22 серпня 2008 15:05

"Грузія планувала захопити Абхазію і убити керівництво"

Грузинська армія після повного захоплення Південної Осетії планувала через три години почати наступальну військову операцію проти Абхазії, заявив начальник Генерального штабу збройних сил Абхазії генерал Зайцев.

"Всі наші оборонні рубежі, всі наші засоби і координати абхазьких військових об"єктів були нанесені на грузинських картах майже правильно. У них розвідка спрацювала непогано", - сказав Зайцев на прес-конференції в Сухумі в п"ятницю.

За його словами, плани у Грузії були такі: "Завдавався могутній авіаційний удар, проводилася висадка першого ешелону десанта з моря в кількості 800 чоловік на швидкохідних катерах, потім ще раз 800 чоловік повинні були висадитися в місті Сухумі, а 6 тисяч чоловік повинні були завдавати удару артилерією і реактивними системами, дальністю стріляння 45 кілометрів, по наших гірничо-стрілецьких батальйонах в Кодорській ущелині і блок-постам російських миротворчих сил".

"Грузини припускали, що наші підрозділи і блокпости "блакитних касок" будуть знесені шквальним вогнем в цій вузькій ущелині, і після цього грузинське угрупування починало б наступати у напрямі Сухумі", - розповів Зайцев про план Грузії по захопленню Абхазії.

"Наступна бригада виходила у напрямі міста Ткварчелі і третя бригада, із Західної Грузії одночасно з іншими підрозділами йшла через Зугдідський район Грузії і Гальський район Абхазії на Сухумі", - повідомив Зайцев.

Всього, за його словами, на операцію по захопленню всієї республіки Абхазії відводилося 24 години.

За словами генерала, "диверсійні загони грузинських військових бригад планували знищення всього керівного складу, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Грузія планувала захопити Абхазію і убити керівництво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі