пʼятниця, 06 червня 2008 10:08

"Грузія готова разом з РФ врегулювати питання конфлікту з Абхазією"

Президент Грузії Михайло Саакашвілі виразив готовність разом з РФ врегулювати грузино-російські відносини, що загострилися, і питання конфлікту з Абхазією. "Вихід із ситуації ми повинні знайти разом з РФ, разом з державами-друзями. Нам як ніколи необхідний цивілізований підхід Європи до цих питань", - сказав Саакашвілі на сумісній прес-конференції з верховним представником ЄС з питань єдиної зовнішньої політики і безпеки Хав"єром Соланою в селищі Бобокваті (Аджарія).

Він нагадав, що 6 червня 2008 р. у Санкт-Петербурзі відбудеться його зустріч з президентом РФ Дмитром Медведєвим. "Я не чекаю дива від цієї зустрічі, для вирішення проблем потрібен час. Ми не прихильники жорстких рішень, які зіпсують ситуацію. У нас є відповідальність, але ми хочемо конкретних змін. РФ повинна поважати наш суверенітет, цілісність наших меж і міжнародне право", - відзначив Саакашвілі. Президент Грузії підкреслив, що РФ повинна вивести свої озброєні підрозділи з Абхазії і припинити будівництво там військової інфраструктури.

Нагадаємо, 6 червня Солана зустрінеться в Сухумі з главою Абхазії Сергієм Багапшем і ознайомить його з планом Грузії з мирного врегулювання, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Грузія готова разом з РФ врегулювати питання конфлікту з Абхазією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі