четвер, 17 травня 2007 16:58

"Грінпіс" будує новий ковчег на горі Арарат

Активісти "Грінпіс" в середу почали будівництво "нового ковчега" на горі Арарат, де, як прийнято вважати, знайшов свій притулок старозавітний ковчег Ноя. Таким чином зелені мають намір закликати світові держави прийняти заходи по запобіганню "всесвітнього потопу" в результаті зміни клімату.

На думку екологів, якщо "катастрофічну зміну клімату не вдасться зупинити, людству залишиться тільки одне - рятувати себе так, як це зробив герой Старого Завіту". У проекті на горі арарат бере участь інтернаціональна команда активістів "Грінпіс".

Розміри майбутнього ковчега - десять на чотири метри, висота - близько чотирьох метрів. Для його будівництва в гори було доставлено 12 кубометрів дерев"яного бруса, з яких вже спорудили опори, ребра і кіль корабля. Будівництво ковчега планується завершити протягом двох тижнів, а його відкриття намічене на 31 травня. Згодом, як наголошується в прес-релізі, споруда служитиме туристичним центром.

У "Грінпісі" відзначають, що Міжнародна рада ООН із зміни клімату підтверджує можливість катастрофічних змін клімату в результаті людської діяльності і вимагає значного скорочення викидів - до 80% до 2050 року.
У свою чергу "Грінпіс" підготувала доповідь, яка містить детальний план скорочення викидів парникових газів в атмосферу до 2050 року за допомогою широкого впровадження енергоефективних технологій і використання альтернативних джерел енергії по всьому світу. "Реалізація цього плану дозволить вже до середини століття скоротити викиди парникових газів на 50% в порівнянні з 1990 роком, і не допустити збільшення середньорічної температури на планеті більш ніж на два градуси, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «"Грінпіс" будує новий ковчег на горі Арарат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі