середа, 19 грудня 2007 15:21

"Головна причина економічного спаду в Естонії - перенесення Бронзового солдата"

Мер Талліна Едгар Савісаар заявив, що перенесення Бронзового солдата, яке зіпсувало відносини з Росією, - головна причина економічного спаду в країні. Промисловість Естонії в 2007 році сильно постраждала, і в найближчому майбутньому даватиме про себе знати подальше зростання інфляції і падіння економіки.

У інтерв"ю Савісаар назвав квітневі події найзнаковішими в році, що минає, на економіку Естонії: "Зменшився потік туристів, ВВП, лісова і оброблювальна промисловість, також постраждало виробництво продуктів харчування. Через зменшення кількості туристів зазнав втрат готельний бізнес як в Таллінні, так і в багатьох центрах відпочинку по всій країні".

Відповідаючи на питання про найпозитивнішу подію року, Савісаар з"язвив, що в квітневих подіях можна побачити і позитивну сторону: "Мені говорили, що латвійські бізнесмени хочуть встановити пам"ятник Ансіпу за сприяння швидшому розвитку економіки Латвії. У останньому кварталі зростання ВВП в Латвії було в два рази вище, ніж в Естонії".

Савісаар висловив надію, що наступного року у Естонії буде такий уряд, для якого будуть важливі всі галузі економіки, і не буде "підкидьків" в особі деяких з них. "Треба буде вчитися господарювати за ситуації, коли економічний ріст падає, а інфляція зростає", - відзначив мер Таллінна.

Савісаар першим серед естонських політиків заявив, що перенесення Бронзового солдата було вкрай дорогою помилкою. NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Головна причина економічного спаду в Естонії - перенесення Бронзового солдата"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі