понеділок, 12 жовтня 2009 11:02

"Газпром" знизить видобуток газу майже на чверть

"Газпром" знизить видобуток газу майже на чверть

Видобуток газу найбільшого виробника цього палива в світі "Газпрому" може знизитися на 22% цього року через різке падіння закупівель клієнтами, що переживають кризу. Проте попит, що пожвавився, підштовхне видобуток наступного року.

Заступник голови правління "Газпрому" Олександр Ананенков сказав, що видобуток компанією газу цього року складе близько 450-490 мільярдів кубометрів, що менше попереднього прогнозу компанії 500-510 мільярдів кубометрів.

"Об"єм видобутку був запланований близько 500 мільярдів кубометрів, але, швидше за все, буде нижче, ми вважаємо, що об"єм видобутку може скласти 450-490 мільярдів кубометрів", - сказав Ананенков журналістам в понеділок.

"У 10-му році буде більше, оскільки є тенденція зростання споживання, більше 500 однозначно, може бути 520", - додав він.

Ананенков сказав, що чекає "якщо не прориву, то руху вперед" в затяжних переговорах з Китаєм про постачання в цю країну російського газу під час запланованого на цьому тижні візиту до Пекіну прем"єр-міністра РФ Володимира Путіна.

Переговори про ціну можливих постачань, для здійснення яких "Газпром" готовий побудувати газопровід до Китаю, важко йдуть вже декілька років.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" знизить видобуток газу майже на чверть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі