середа, 03 жовтня 2007 12:43

"Газпром" не встановлював дату скорочення постачань газу в Україну

ВАТ "Газпром" не встановлював дату скорочення постачань газу в Україну.

Про це заявив виконавчий директор дочірнього підприємства газової монополії "Газпром експорт" Ілля Кочеврін, повідомляє Ліга.

За його словами, попередження концерну про можливе скорочення постачань не є спробою вплинути на політичну ситуацію в Україні.

"Ми продовжуємо переговори з Україною на рівні компаній і сподіваємося вирішити цю проблему", - запевнив Кочеврін.

Він також повідомив, що "Газпром" обіцяє виконати зобов"язання перед європейськими партнерами, незважаючи на проблеми з невиплатою Україною боргу за російський газ.

Відповідаючи на питання, як вплине на європейських споживачів борг української сторони за газ і можливе скорочення постачань газу Україні, Кочеврін відзначив: "Ми розділили контракти з Україною з постачань і транзиту газу. Усі зобов"язання перед європейськими споживачами будуть виконані".

У вівторок "Газпром" поширив інформацію про те, що компанія направила своїм європейським партнерам повідомлення про існуючі проблеми з постачанням газу в Україну.

"Заборгованість української сторони за постачання газу становить понад $1 млрд. 300 млн.", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" не встановлював дату скорочення постачань газу в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі