вівторок, 27 травня 2008 16:55

"Газпром" формує п"яту частину доходу бюджету Росії

Близько 20 відсотків доходів федерального бюджету Росії приносить "Газпром", повідомляє РІА Новини з посиланням на слова президента Росії Дмитра Медведєва. Перед засіданням ради директорів "Газпрому" російський президент також заявив, що капіталізація газового монополіста з початку 2000 року виросла більш ніж в 46 разів.

За словами Медведєва, роль "Газпрому" стала винятковою, оскільки компанія є не тільки флагманом російської економіки, але і стала частиною світової економіки. "Концерн займає передові позиції по цілому ряду секторів економіки", - сказав Медведєв.

За підсумками торгів на біржі РТС 26 травня 2008 року ринкова капіталізація "Газпрому" перевищила 363 мільярди доларів. По цьому показнику російський газовий монополіст входить в п"ятірку найбільших публічних компаній світу.

За останні шість років добуток газу збільшився більш ніж на 36 мільярдів кубометрів, проте останнім часом почав знижуватися. За підсумками 2007 року "Газпром" добув 548,6 мільярда кубометрів газу проти 556 мільярдів роком раніше. Таким чином скорочення добування склало близько 1,3 відсотка. Раніше в "Газпромі" зниження рівня добування газу пояснювали аномально теплою зимою 2007 року.

В ході засідання ради директорів "Газпрому", яке проведе Медведєв, планується обговорити ефективність роботи дочірніх структур концерну, а також його діяльність в області геологорозвідки і відтворення мінерально-сировинної бази.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" формує п"яту частину доходу бюджету Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі