вівторок, 20 січня 2009 10:55

"Газовий конфлікт закінчився тріумфом Путіна"

"Газовий конфлікт закінчився тріумфом Путіна"

Державні компанії Росії та України "Газпром" і "Нафтогаз" підписали в понеділок в Москві новий газовий договір, що регулює ціну на газ і транзитні мита, повідомляє Frankfurter Rundschau в своїй статті, переклад якої опублікований на сайті Inopressa.ru.

"В очах російської громадськості газовий конфлікт закінчився тріумфом прем"єра Володимира Путіна", - відзначає оглядач видання Штефан Шоль. Вирішальні переговори провів саме глава російського уряду, тоді як зібраний президентом Дмитром Медведєвим в суботу в Москві енергетичний саміт виглядав як звичайна зустріч, на яку, окрім президента вірній Москві Вірменії, приїхали лише прем"єри та чиновники енергетичного сектора.

Але чи правомірно говорити про переговорний тріумф Путіна? - сумнівається автор матеріалу. "Цілком ймовірно, що ціни до середини року складатимуть 250 доларів за тисячу кубометрів, а з урахуванням знижки в 20% це вже 200 доларів", - наводить Шоль розрахунки московського експерта Леоніда Григор"єва. "Цю ціну, запропоновану Києвом в кінці грудня, "Газпром" з обуренням відкинув".

Тим часом, пише далі автор статті, від досягнутих домовленостей нітрохи не менше виграла український прем"єр Юлія Тимошенко. Їй вдалося заслужити у себе вдома славу кризового менеджера і позбавитися від наскрізь корумпованого посередника Rosukrenergo.

Зараз ви читаєте новину «"Газовий конфлікт закінчився тріумфом Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі