пʼятниця, 18 травня 2007 14:56

"Гарі Поттер" визнаний кращою книгою Великобританії

Читачі британської газети The Telegraph назвали роман Джоан Роулінг "Гарі Поттер і філософський камінь" кращою книгою останніх 25 років. Опитування проводилося газетою разом з мережею книжкових магазинів Waterstone"s, чиї співробітники раніше визначили сотню кращих книг за чверть століття. Згодом читачі скоротили цей перелік до 25.

Представник Waterstone"s пояснив успіх Роулінг так: "Цей роман поклав початок явищу, яке торкнулося багатьох людей за останні десять років. "Гарі Поттер" змінив уявлення про те, на що здатна книга".

"Гарі Поттер і філософський камінь", перший з семи романів про хлопчика-чарівника, був виданий в 1997 році. Завершальний том з"явиться у продажу 21 липня 2007 року.

Серед інших 24 книг, вибраних читачами The Telegraph, опинилися такі бестселери як "Код та Вінчі" Дена Брауна та "Мемуари гейші" Артура Голдена, "Молитва про Оуена Міні" Джона Ірвінга та "Ім"я Рози" Умберто Еко, а також "Північне сяйво" Філіпа Пуллмана і "Колір чарівництва" Тері Пратчетта, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «"Гарі Поттер" визнаний кращою книгою Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі