пʼятниця, 21 березня 2008 08:50

"Фатх" і "Хамас" знову не змогли домовитися

 Спроба руху "Фатх" домовитися з організацією "Хамас" знов закінчилися провалом. Переговори повинні були проходити за посередництва Ємену.

Лідери "Хамасу" відмовилися повернути Сектор Газу, захоплений шляхом військового перевороту у червні минулого року, під управління палестинської адміністрації. Тобто, єменська ініціатива не прийнята цілком.

"Наша делегація завтра повертається додому, але ми готові знов прибути до Ємену, як тільки "Хамас" погодиться з умовами перемир"я", - пояснив помічник голови палестинської адміністрації Ясер Абед Рабо.

Набіль Абу Рудейна, інший радник Аббаса, повідомив, що "Хамас" додав до єменської ініціативи ряд своїх побажань і умов, після чого переговори і були припинені.

Нагадаємо, президент Ємену Алі Абдалла Саліх висунув ініціативу по примиренню двох найбільших палестинських фракцій. Підготовлена ним програма відновлення палестинської єдності складається з кількох пунктів. Зокрема. там значиться відновлення у Секторі Газу положення, що передувало перевороту "Хамас" у червні 2007 року, проведення дострокових виборів, визнання палестинського народу єдиним цілим та інші положення, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «"Фатх" і "Хамас" знову не змогли домовитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі