понеділок, 19 листопада 2007 08:22

"Євразійці" розгромили виставку про Голодомор у Москві

Активісти Євразійського союзу молоді розгромили виставку, присвячену Голодомору в Україні 30-х років минулого століття.

Як заявив в ефірі радіостанції "Ехо Москви" лідер ЄСМ Валерій Коровін, "бійка на виставці була викликана тим, що активістам не дали висловити свою позицію щодо спроб режиму (президента України Віктора) Ющенка розігрівати тему Голодомору для вбивання клину між народами Росії й України".

"Коли активісти, яких було сім осіб, стали висловлювати свої позиції, до них підійшли охоронці й спробували вивести їх з виставки", - розповів Коровін, передає  "Інтерфакс-Україна".

"Все закінчилося бійкою, активісти почали бити стенди з фотографіями, виставка була фактично зірвана й розгромлена", - стверджує він.

За словами лідера ЄСМ, "охоронці затримали й передали в руки міліції трьох активістів, іншим вдалося зникнути".

Виставка архівних документів Служби безпеки України "Розсекречена пам"ять" була організована в Українському культурному центрі.

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест проти дій представників Євразійського союзу молоді під час проведення виставки, присвяченої вшануванню пам"яті жертв Голодомору.

МЗС України розцінює такі дії як протиправні, провокаційні та антиукраїнські, йдеться на офіційному сайті відомства.

МЗС України звернулося з нотою до МЗС Російської Федерації з вимогою щодо якнайшвидшого завершення розслідування та притягнення винних до відповідальності. 

Зараз ви читаєте новину «"Євразійці" розгромили виставку про Голодомор у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі