пʼятниця, 04 січня 2008 14:27

"Естонія повинна бути "доброзичливо байдужою" до Росії"

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес вважає, що по відношенню до Росії Естонія повинна дотримуватися політики "доброзичливої байдужості". "Це означає, що ми ігноруємо російську риторику, не кидаємося відповідати на кожний загрозливий вислів, а також що ми не повинні бурчати з приводу браку демократії в Росії, оскільки ми не в силах нічого змінити", - пояснив президент.

В той же час він додав, що "тут потрібні два уточнення". "Ми не ремствуємо з приводу того, що відбувається в Росії тільки доти, поки це внутрішня справа Росії і мова не йде про порушення міжнародно визнаних прав людини".

Крім того, за словами президента, під політикою "доброзичливої байдужості" "мається на увазі тверде переконання Європи, що у таких країн, як Росія, немає прав указувати, що і як повинні робити члени Європейського Союзу".

Кажучи про масові заворушення російськомовного населення в кінці квітня минулого року, викликані рішенням уряду перенести пам"ятник Воїнові-визволителеві з центру естонської столиці, глава держави заявив, що "якщо дивитися з погляду міжнародних відносин, то весняні події показали, що в нас є сильні союзники, як в Європейському Союзі, так і в НАТО", повідомляє "Интерфакс".
Зараз ви читаєте новину «"Естонія повинна бути "доброзичливо байдужою" до Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі