середа, 30 липня 2008 11:14

"Єдину Росію" оголосили найбільш корумпованою партією

"Єдину Росію" оголосили найбільш корумпованою партією

Найбільш корумпованою партією з погляду зловживання адміністративним ресурсом під час парламентських виборів в грудні минулого року була "Єдина Росія", а найбільш корумпованим кандидатом на президентських виборах в тому ж контексті - Дмитро Медведєв. Такий висновок, як повідомляє 30 липня "Комерсант", виходить з доповіді центру "Трансперенсі Інтернешнл-Р" про політичну корупцію, що була презентована напередодні.

За словами гендиректора центру Олени Панфілової, висновки в доповіді зроблені на основі моніторингу ЗМІ та спостереження в регіонах. Як встановили експерти, "Єдина Росія" та підтриманий нею на президентських виборах Медведєв, задіювали всі різновиди адміністративного ресурсу, зокрема силовий.

"Трансперенсі Інтернешнл-Р", що проводила також моніторинг федеральних виборів в 2003-2004 роках, прийшла до висновку, що змін в кращу сторону відтоді не відбулося. Більш того, за оцінкою експертів, у вищих посадових осіб в Росії виникло відчуття вседозволеності. Організація рекомендує закріпити в законодавстві поняття "Публічні посадові особи", для яких встановлювалася б особлива відповідальність за зловживання адміністративним ресурсом.

В середині липня Верховний суд РФ відхилив позов КПРФ до Центрвиборчкому Росії, в якому партія вимагала відмінити результати виборів в Держдуму, що пройшли 2 грудня 2007 року, через масові порушення, що партія зафіксувала під час кампанії. Раніше Верховний суд відхилив аналогічний позов СПС. Опозиційні партії неодноразово заявляли про незаконне використання представниками влади своїх повноважень під час виборів різних рівнів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Єдину Росію" оголосили найбільш корумпованою партією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі