вівторок, 15 січня 2008 13:38

"Дії Москви загрожують двостороннім відносинам з Британією"

Дії Москви відносно відділень Британської ради, які МЗС РФ вимагає закрити через порушення російського законодавства, загрожують російсько-британським відносинам, йдеться в заяві міністра закордонних справ Великобританії Девіда Мілібанда.

Глава Форін-офісу нагадав, що Росія напередодні оголосила про те, що не видасть візи співробітникам генконсульств Великобританії у Петербурзі і Катеринбурзі у зв"язку з відновленням, попри заборону МЗС РФ, діяльності відділень Британської ради. Російська сторона також відмовилася видавати візи новим співробітникам, що їдуть на роботу в генконсульства в Петербурзі і Катеринбурзі для забезпечення діяльності Британської ради, і продовжувати акредитацію нинішнім.

"Подібні погрози можуть тільки погіршити ситуацію. Це не відповідає ні інтересам Росії, ні інтересам Великобританії, щоб таким чином процвітаючі зв"язки в області культури, освіти і науки стали заручниками жодним чином не зв"язаних з ними проблем", – заявив Мілібанд.

Офіційний Лондон найближчим часом виступить з реакцією на дії російської влади, пообіцяв міністр, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"Дії Москви загрожують двостороннім відносинам з Британією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі