понеділок, 14 квітня 2008 19:04

"Чорні ящики" Ан-32 що розбився в Кишиневі вивчать в Москві

"Чорні ящики" літака Ан-32, який зазнав аварії 11 квітня в Кишинівському аеропорту, будуть відправлені для розшифровки в лабораторію міжнародної авіаційної комісії (МАК) до Москви, повідомив в понеділок виконуючий обов"язки генерального директора держадміністрації цивільної авіації (ДАЦА) Молдови Юрій Зіду.

"Спочатку ми хотіли провести їхню розшифровку в лабораторії держпідприємства Air Moldova, яка має в своєму розпорядженні необхідне обладнання для проведення подібних операцій, - сказав Зіду. - Але, враховуючи той факт, що літак був зареєстрований в Судані і обладнаний національними реєстраторами даних, ми прийняли рішення відправити "чорні ящики" до Москви, де є найсучасніші цифрові апарати, які допоможуть уникнути втрати цінної для розслідування інформації".

Літак Ан-32, що впав на територію аеропорту, знаходився в Молдові декілька місяців для ремонту двигунів та інших навігаційних приладів з метою продовження льотного ресурсу. В ході робіт були також замінені покришки і пофарбований корпус літака. Ввечері в п"ятницю літак вилетів до Судану, але вже через декілька хвилин врізався в землю в районі Кишинівського аеропорту. В авіакатастрофі загинули всі вісім чоловік, що знаходилися на борту літака четверо з яких - громадяни Молдови, а решта є уродженцями Одеської області, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Чорні ящики" Ан-32 що розбився в Кишиневі вивчать в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі