пʼятниця, 10 грудня 2010 12:46

"Чия б корова мукала, а ваша б мовчала" - Путіна обурив арешт Ассанжа

"Чия б корова мукала, а ваша б мовчала" - Путіна обурив арешт Ассанжа

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін дорікнув американцям в арешті засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Слова глави російського уряду, сказані в четвер на прес-конференції за підсумками переговорів з французьким колегою Франсуа Фійоном, цитує РИА Новости.

"Якщо демократія, тоді повна. Навіщо ж пана Ассанжа у в'язницю запроторили? Це демократія?" - поцікавився Путін.

Нагадаємо, у вівторок засновника сайту, що спеціалізується на публікації витоків інформації, заарештували в Лондоні за звинуваченням в злочинах сексуального характеру.

"У нас в селі так говорять: чия б корова мукала, а ваша б мовчала. Ось яку я хочу нашим американським колегам послати у відповідь шайбу", - додав російський прем'єр.

Відповідаючи на питання французького журналіста про зміст дипломатичного листування, оприлюдненого WikiLeaks, Путін сказав: "Ви що самі вважаєте, що американська дипломатична служба це кристально чисте джерело інформації? Ви так думаєте?".

У свою чергу Фійон підкреслив, що Франція не потребує "дипломатів яких би то не було країн, щоб скласти собі уявлення про Росію, як вона функціонує, еволюціонує, звідки і куди йде". За словами французького прем'єра, контакти між Францією і Росією достатні, аби знати всі труднощі, які має країна, і одночасно бачити її прогрес.

Нагадаємо, арешт Ассанжа формально не пов'язаний з початком публікації майже 250 тисяч документів, що складають внутрішнє листування Держдепартаменту США з американськими посольствами по всьому світу. У Швеції його звинувачують в згвалтуванні і сексуальних домаганнях. Лондонський суд заарештував засновника скандального сайту до 14 грудня, в найближчі три тижні має бути ухвалене рішення про його екстрадицію з Великої Британії. Між тим глава МЗС Швеції Карл Більдт запевнив, що його країна поки не веде переговорів про видачу Ассанжа США.

Зараз ви читаєте новину «"Чия б корова мукала, а ваша б мовчала" - Путіна обурив арешт Ассанжа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі