пʼятниця, 25 квітня 2008 13:35

"Будинок-орхідея" проданий за рекордну суму (ФОТО)

Британський будинок, що побудований в заповіднику і нагадує формою орхідею, був проданий за 15 мільйонів доларів невідомому покупцеві.

"Будинок-орхідея", побудований в заповіднику у Великобританії, проданий за рекордну для заміського будинку суму в 7,2 мільйона фунтів стерлінгів (близько 15 мільйонів доларів). Будинок, що нагадує формою орхідею, був придбаний покупцем, що побажав залишитися невідомим. Квадратний метр житла обійшовся йому більш ніж в 60 тисяч доларів, що перевищує розцінки на будинки, наприклад, в Беверлі-Хіллз.

За ці гроші таємний покупець (з чуток - представник шоу-бізнесу) отримає будинок з виходом на озеро, доповнений загородкою з скляними стінами, крізь які можна спостерігати за життям бобрів, повідомляє Lenta.

До будинку придивлявся актор Бред Пітт, а продюсер фільму "Перевага Борна" Пол Сандберг (PaulSandberg) купує будинок по сусідству.

Для будівництва "орхідеї" знадобилося три роки. Будинок вироблятиме більше енергії, ніж споживати: під землею розташована геотермальна електростанція, також використовуватиметься дощова енергія, сонячна енергія і енергія вітру, повідомляє TheTelegraph.

Зараз ви читаєте новину «"Будинок-орхідея" проданий за рекордну суму (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі