пʼятниця, 27 червня 2008 08:45

"Бригади мучеників Аль-Акси" порушили перемир"я в Газі

Палестинськы бойовики випустили дві ракети по території Ізраїлю, що стало вже четвертим порушенням договору про перемир"я в Секторі Газа, повідомляє агентство AFP.

Перша ракета вибухнула в полі недалеко від міста Сдерот і не заподіяла ніяких пошкоджень. Відповідальність за напад узяла на себе група "Бригади мучеників Аль-Акси", близької до лідера палестинського руху ФАТХ Махмуда Аббаса. Бойовики повідомили також про другу ракету, яка була випущена по місту Ашкелон.

Організація виступила з критикою перемир"я, звинувативши ХАМАС в тому, що він нав"язав договір іншим палестинським угрупуванням. Крім того, "Бригади мучеників Аль-Акса" звинуватили Ізраїль в недотриманні умов перемир"я.

"Ми заявляємо злочинному окупантові, що продовжимо ракетні удари. Наші операції є відповіддю на сіоністські випади Ізраїлю, тому що Ізраїль не дотримує перемир"я", - йдеться у звернені палестинської групи.

25 червня у відповідь на ракетний обстріл палестинцями ізраїльських поселень в Негеве Ізраїль закрив контрольно-пропускні пункти на кордоні Гази і відновив економічну блокаду сектора. Тим часом, відкриття КПП є одним з основних умов палестино-ізраїльського перемир"я, що набуло чинності 19 червня, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Бригади мучеників Аль-Акси" порушили перемир"я в Газі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі