вівторок, 18 вересня 2007 10:54

"Битцевський маніяк" заявив, що визнав свою провину під тиском слідчих

Справа "битцевського маніяка" прийняла несподіваний оборот. Якщо під час слідства 33-річний Олександр Пічушкін, обвинувачений у 49 вбивствах і трьох замахах на вбивство, повністю визнавав свою провину, більш того, стверджував, що вбив не 49 чоловік, а 62, то в суді він несподівано відмовився давати свідчення. Відмовившись від свідчень, "битцевський маніяк" натякнув суду, що раніше давав їх під тиском. Адвокат підсудного Павло Іванников також упевнений, що жертв у його підзахисного було значно менше.

Михайло Одійчук у списку жертв маніяка значиться під номером один. Міша вчився з Олександром в ПТУ на столяра-тесляра. 27 липня 1992 року 19-річний Одійчук виїхав із будинку в гості до дідуся й більше додому не повернувся. Як розповів Пічушкін на слідстві, того вечора він зустрівся з Одійчуком у другого колодязя в Битцевському парку. Михайло на прохання однокурсника приніс мотузок, який Пічушкін накинув йому на шию, затягнув і тримав доти, поки Одійчук не перестав дихати, і скинув тіло в колодязь. Михайло значився зниклим без вісті 15 років. Його батько Петро Одійчук уперше побачив убивцю свого сина в залі суду.

Убивши Михайла, Пічушкін на дев"ять років зачаївся й лише в 2001 році він продовжив своє криваве полювання. Він знайомився з чоловіками і заманював їх в Битцевський парк, де поїв до безпорадного стану й убивав, скинувши живими в колодязь. А в 2002 році він вперше використав саморобний стріляючий пристрій: 13 вересня Пічушкін розправився з 40-річним Миколою Ільїнським.

За даними експертизи, Пічушкін стріляв безоболонковими свинцевими кулями з сигнального або газового револьвера.

Володимир Федосов не раз ділився зі своїми дочками побоюваннями з приводу зникнення людей в Битцевському парку. У 2002 році пропав його знайомий Олексій Пушков, а за півроку найкращий друг, Олег Бояров. Обидва чоловіки опинилися в списку "битцевського маніяка". Слідом за ними в нього потрапив і Федосов.

- Батько ніколи не відлучався надовго, - розповідає в суді одна з дочок Володимира Наталія. - У листопаді 2003 року він пішов у відпустку. На відпочинку тато дозволяв собі розслабитися - попити з друзями пиво. Одного разу він пішов прогулятися, попрощався з нами, і більше тата ми не бачили.

Коли дружина Володимира Людмила Василівна давала свідчення в суді, "битцевський маніяк" несподівано для всіх попросив дозволу поставити їй запитання.

- Коли вам подзвонив слідчий і сказав, що я зізнався в убивстві, він говорив, яким чином отримав це зізнання? - натякнув на тиск на нього Пічушкін.

Проте суддя зажадав прибрати цей вислів з протоколу, так само як і запитання адвоката: "Ви впевнені, що ваш чоловік мертвий?"

Позиція адвоката Пічушкіна однозначна. Павло Іванніков у розмові з виданням Твой день сказав, що він упевнений: "битцевський маніяк" узяв на себе більше вбивств, ніж скоїв.

Зараз ви читаєте новину «"Битцевський маніяк" заявив, що визнав свою провину під тиском слідчих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі