пʼятниця, 03 жовтня 2008 11:58

"Бі-бі-сі" розповіла, як вижити після ядерного удару

"Бі-бі-сі" розповіла, як вижити після ядерного удару
В п"ятницю, 3 жовтня, Національний історичний архів Великої Британії опублікував радіозвернення телерадіокорпорації ВВС, що було записано в 1974 році на випадок ядерної війни.

Звернення до британців, які стали жертвами гіпотетичного ядерного удару, є інструкціями з виживання. Історики відзначають, що ці інструкції, втім, як і сам запис, були не дуже добре продумані, оскільки у разі атомного вибуху ВВС, швидше за все, не змогла б нічого транслювати. Проте багато хто вважає, що це все ж таки краще, аніж нічого.

На записі диктор дає наступні поради для тих, хто сховався в притулках: "Не виходьте на вулицю, там ви загинете... Ви нічого не зможете домогтися, якщо вийдете на поверхню... Економте воду, вода - це життя". А британцям, які сховалися у себе вдома, рекомендується економити їжу, оскільки урядова допомога прийде "не раніше, аніж за два тижні", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Бі-бі-сі" розповіла, як вижити після ядерного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі