субота, 12 січня 2008 12:34

"Американські війська залишаться у Іраку на 100 років"

Президент США Джордж Буш висловив в п"ятницю переконання, що присутність американських солдат в Іраку буде довготривалою і може продовжитися десятиліття. Проте все це відбуватиметься тільки з відома уряду Іраку, відзначив він в інтерв"ю американській телекомпанії NBC, в Єрусалимі. Глава адміністрації США здійснює зараз турне по деяких країнах Близького Сходу.

Буша попросили прокоментувати заяви одного з провідних претендентів на пост президента США від Республіканської партії сенатора Джона Маккейна про те, що його цілком влаштує, якщо американські солдати залишаться в Іраку ще на 100 років.

"Це дуже довго", - відповів глава Білого дому, додавши, що перебування в Іраку американців "цілком ймовірно може бути довготривалим". "Чи можна говорити про 10 років?" - "Запросто", - сказав Буш.

Наразі в Іраку перебувають до 165 тис. американських військовослужбовців. Чисельність контингенту передбачається скоротити до середини літа приблизно до 135 тис. людей, якщо дозволить обстановка. З моменту вторгнення в цю країну в березні 2003 року Пентагон втратив вже там понад 3,9 тис. людей. Майже 29 тис. американців отримали поранення, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «"Американські війська залишаться у Іраку на 100 років"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі