субота, 29 грудня 2007 12:16

"Аль-Каїда" заявляє, що вона непричетна до вбивства Беназір Бхутто

Терористичне угрупування "Аль-Каїда" заявляє, що не причетна до вбивства екс-прем"єра Пакистану Беназір Бхутто.

Про це в суботу по телефону агентству заявив представник угрупування Маулві Омар. Говорячи про вбивство Бхутто, Омар сказав: "Рішуче це відкидаю. У племінних жителів є свої звичаї. Ми не атакуємо жінок".

Раніше власті Пакистану повідомили, що мають в своєму розпорядженні дані радіоперехоплення, які свідчать про те, що "Аль-Каїда" і таліби стоять за здійсненим 27 грудня вбивством лідера пакистанської опозиції Бхутто.

Пакистанські приватні телеканали в п"ятницю повідомили, що заяву про відповідальність "Аль-Каїди" за вбивство Бхутто зробив відомий польовий командир Мустафа абу аль-Язід.

"Вона була вірним прихильником Америки і обіцяла перемогу моджахедам і була знищена", - заявив аль-Язід по супутниковому телефону з Афганістану.

Єгиптянин Мустафа абу аль-Язід на прізвисько Саїд був призначений в травні 2007 року командувачем операціями "Аль-Каїди" в Афганістані. Він зайняв пост заарештованого в квітні цього року колишнього військового керівника організації Абдель Хаді аль-Іракі.

Аль-Язід входив до єгипетської екстремістської організації "Ісламський джихад" і користується довірою лідера "Аль-Каїди" Усами бен Ладена. Аль-язід був скарбником бен Ладена.

Лідер пакистанської опозиції Беназір Бхутто померла в четвер вдень на операційному столі від важкого поранення, отриманого піж час теракту. Бойовик-смертник відкрив вогонь по автомобілю Бхутто, а потім підірвав вибуховий пристрій під час багатотисячного опозиційного мітингу в місті Равалпінді. В результаті ще близько 20 чоловік, зокрема декілька співробітників поліції, загинули і не меншого 15 отримали поранення, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" заявляє, що вона непричетна до вбивства Беназір Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі