четвер, 12 липня 2007 08:27

"Аль-Каїда" закликала до джихаду за штурм "Червоної мечеті"

Друга людина в "Аль-Каїді" Айман аз-Завахирі записав нове відеозвернення - цього разу з погрозами на адресу властей Пакистану. Завахирі закликає жителів цієї країни об"єднатися і оголосити священну війну (джихад), щоб помститися пакистанській армії за штурм "Червоної мечеті".

Вбивство в ході штурму мечеті заступника ватажка бунтівників Абдули Рашида Газі голос на плівці називає "брудним, підлим злочином", здійсненим пакистанськими військовими за наказом Мушаррафа. І цей злочин може бути змитий кров"ю, що "покаялася".

Нагадаємо, за декілька годин до появи цього звернення Завахирі прес-секретар армії Пакистану генерал-майор Вахид Аршад оголосив журналістам, що територія комплексу Лал Масжід в Ісламабаді, відомого як "Червона мечеть" "повністю очищена від бойовиків". В результаті штурму було вбито близько 100 людей, зокрема 12 військовослужбовців, 51 бойовик здався. Поранення отримали не менше 15 військових, з них близько 10 знаходяться у важкому стані.

Нове звернення Завахирі триває 4 хвилини 24 секунди і носить назву "Агресія проти Лал Масжіда". Розповсюдила запис, як завжди, Sahab - медіакрило "Аль-Каїди". Мова Завахирі супроводжується субтитрами англійською мовою. Нагадаємо, що буквально напередодні цей діяч виступив з погрозами в адресу Великобританії і її керівників у відповідь на посвячення в лицарі відомого письменника Салмана Рушді.

З початку 2007 року Айман Завахирі виступив з своїми зверненнями 10 разів. Всього ж за неповний рік Sahab випустив вже 62 повідомлення, тоді як за весь 2006 рік це медіакрило "Аль-Каїди" видало 58 повідомлень, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" закликала до джихаду за штурм "Червоної мечеті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі