вівторок, 25 березня 2008 09:40

"Аль-Каїда" взяла на себе напад на посольство США в Ємені

Єменське терористичне угрупування "Джунд аль-Яман", що вважається "місцевою філією" "Аль-Каїди", взяло на себе відповідальність за напад на американське посольство, здійснене 18 березня.

Як повідомляє AFP, відповідна інформація була знайдена на одному з сайтів терористів співробітниками організації SITE Intelligence Group, що займається моніторингом активності екстремістів в інтернеті.

У своїй заяві терористи оголосили, що зробили п"ять пострілів з міномета по американському посольству, і визнали, що один з снарядів не влучив і вибухнув на території школи для дівчаток.

В результаті вибуху міни на території школи загинули дві людини, ще два десятки отримали поранення.

Хоча школа розташована в 500 метрах від американського посольства, в США цей напад негайно оголосили спробою проведення теракту саме проти свого диппредставництва.

Раніше угрупування "Джунд аль-Яман" брало на себе відповідальність за декілька вбивств і викрадань туристів із західних країн. Воно ж, як вважають експерти, стоїть за підривом есмінця "Коул" ВМС США в єменському порту Аден в жовтні 2000 року. Тоді, нагадаємо, загинули 17 американських моряків, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" взяла на себе напад на посольство США в Ємені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі