четвер, 07 лютого 2008 12:46

"Аль-Каїда" виховує банду терористів молодших 11 років (ФОТО)
6

Відеозапис, на якому відображені діти-солдати, завербовані "Аль-Каїдою", був поширений американським військовим командуванням в Іраку.

Представляючи відеозапис на прес-конференції, американський контр-адмірал Грегорі Сміт заявив: "На цьому відео відображені хлопчики, деякі з яких молодші 11 років, з яких виховують наступне покоління "Аль-Каїди".

На записі діти-солдати позують з гранатометами, автоматами і пістолетами, вигукують гасла і надягають жилети, начинені вибухівкою.

Крім цього, групи підлітків беруть участь в обшуку автомобіля і захопленні мотоцикліста.

За словами Сміта, поки невідомо, скільки саме дітей-солдатів завербувала "Аль-Каїда" в Іраку. Він також висловив припущення, що діти, відображені на відео, є добровольцями.

"Аль-Каїда", втім, не єдина організація, що вербує дітей як солдатів. Наприклад, в бірманську армію насильно забирають дітей, починаючи з 10 років.

В доповіді правозахисної організації Human Rights Watch зазначається, що військові і цивільні рекрутери, які одержують за це гроші, хапають підлітків на вулиці, силоміць ведуть на призовні пункти, б"ють їх і залякують, вказують в документах помилкові дані про їх вік.

Кількість неповнолітніх солдатів в М"янмі, за даними правозахисної організації, складає кілька тисяч. Після 18-тижневої підготовки маленьких новобранців відправляють в частини, зокрема на боротьбу з повстанцями, що діють у віддалених районах країни.

За даними ООН, за останні десять років 250 тис дітей брали участь у бойових діях.

Також повідомляється, що за останнє десятиріччя в різних гарячих точках світу загинуло 2 млн дітей, ще 6 млн - отримали серйозні поранення або стали інвалідами.

Серед убитих і покалічених - не менше півмільйона малолітніх "воїнів". За даними Фонду, вони і сьогодні задіяні в бойових операціях в Колумбії, Шрі-Ланці, Туреччині, Чечні, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" виховує банду терористів молодших 11 років (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі