понеділок, 17 вересня 2007 14:45

"Аль-Каїда" має намір зробити терор "нормою життя" Заходу

Угрупування "Аль-Каїда" розповсюдило чергове, третє по рахунку за останні два тижні відеопослання, в якому закликала ісламістів всього світу "сіяти терор на Заході", повідомляє агентство AFP.

Відеоролик включає кадри атак терористів на башти Всесвітнього торгового центру 11 вересня 2001 року, а також записи тренувань бойовиків в таборах "Аль-Каїди".

Крім того, в посланні містяться фрагменти виступів Осами бін Ладена, його представника Аймана аль-Завахірі, командувача операціями "Аль-Каїди" в Афганістані Мустафи абуаль-Язіда і польового командира Шейха Саїда.

Голос за кадром заявляє, що терор в західних країнах повинен стати "нормою життя", такий же як природні катаклізми. "Ми здійснюватиме теракти з великою кількістю жертв, щоб люди зрозуміли, що їх багатство є джерелом смерті", - наголошується у звернені. Його розповсюдило так зване медіакрило "Аль-Каїди" - Sahab.

Нагадаємо, перше з жовтня 2004 року відеопослання лідера "Аль-Каїди" Осами бін Ладена з"явилося 7 вересня 2007 року, а через чотири дні - вийшло друге звернення. 15 вересня лідер "Аль-Каїди" в Іраку Абу Омар аль-Багдаді розмістив в інтернеті заяву, в якій закликав вбити шведського карикатуриста Ларса Вілкса, який зобразив пророка Мухаммеда у вигляді собаки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" має намір зробити терор "нормою життя" Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі