середа, 09 травня 2007 18:18

"Аль-Джазіра" отримала послання від викрадачів журналіста ВВС

Арабський телеканал "Аль-Дджазіра" отримав відеопослання від викрадачів журналіста Бі-Бі-Сі Алана Джонстона, захопленого в заручники в секторі Газу 12 березня, повідомляє ВВС News.

Відеокасета, яку надіслала організація "Армія Ісламу" (Jaish al-Islam), містить зображення редакційного посвідчення Джонстона, а також вимогу викрадачів відпустити в обмін на журналіста мусульман, які знаходяться в британських в"язницях. Зараз ВВС встановлює достовірність касети.

Викрадачі, зокрема, зажадали, щоб британці звільнили Абу Катаду (Abu Qatada), палестинського священнослужителя, який підозрюється в тому, що має зв"язок з "Аль-Каєдой". Крім того, за інформацією на сайті "Аль-Джазіри", члени "Армії Ісламу" заявили про готовність, якщо буде потрібно, заплатити за звільнення полонених.

У квітні, через місяць після зникнення Алана Джонстона в секторі Газу, невідоме угрупування бойовиків, які називають себе "Армією джихаду" і стверджують, що пов"язані з "Аль-Каєдой", оголосило про страту Джонстона. Представники палестинської влади тоді заявили про відсутність достовірних даних про смерть журналіста, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Джазіра" отримала послання від викрадачів журналіста ВВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі