пʼятниця, 22 лютого 2008 11:57

"Абхазія і Південна Осетія проголосять незалежність найближчими днями"

 Президент Абхазії Сергій Багапш заявив після екстреного засідання Ради безпеки Абхазії, що  найближчими днями його самопроголошена республіка  спільно з Південною Осетією проголосять незалежність від Грузії. На думку президента Абхазії, таке право республіки отримали після проголошення незалежності Косова.

"Думаю, що у найближчі день-два подібне звернення на адресу Росії, інших країн СНД і в ООН буде прийняте", - заявив Сергій Багапш. У свою чергу, президент Південної Осетії Едуард Кокойті заявив, що його республіка виступить з аналогічним проханням. "Думаю, що ми зробимо це одночасно, в один день з Абхазією", - наголосив Едуард Кокойті. За деякими даними, до двох республік має намір приєднатися Придністров"я.

У свою чергу, МЗС Грузії повідомило, що під час зустрічі президентів Михайла Саакашвілі і Володимира Путіна глава Росії заявив, що РФ не збирається визнавати незалежність конфліктних регіонів Грузії.

Глава МЗС Грузії Давид Бакрадзе на даному етапі утримався робити конкретні прогнози по налагодженню спільного контролю грузинської і російської сторін за сухопутними ділянками грузино-російського кордону на території Абхазії і Південної Осетії, але відзначив, що "на цьому етапі є ґрунт для обережного оптимізму", повідомляє ІА "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «"Абхазія і Південна Осетія проголосять незалежність найближчими днями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі