середа, 24 вересня 2008 18:54

"Я не Нострадамус, але впевнений - аварія у Дрогобичі не остання" - міністр

У Міністерстві ЖКХ ще не знають причин аварії у Дрогобичі, але не виключають можливості повторення подібних аварій. Про це сьогодні повідомив Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко в інтерв"ю журналістам.

"Це, на жаль, не останній вибух. Повірте, я не Нострадамус, але я в цьому впевнений", - сказав Міністр.

О. Кучеренко також відзначив, що про причини катастрофи можна буде говорити тільки по завершенні розслідування. Міністр нагадав, що недавно було створено житлово-комунальну інспекцію, і представники Міністерства разом із Держпромнаглядом та іншими контрольними органами зайнялися розслідуванням інциденту. "Але ще раз хочу сказати: обладнання зношується, професіоналізм кадрів гіршає, заробітна плата не відповідає реальним потребам, і, відповідно, ймовірність аварій зростає. І, на жаль, це вже традиція для України - поки тут не буде якогось локального катаклізму, ми не усвідомлюємо, що треба серйозно реформувати галузь. Поки ми займаємося політикою навколо цієї аварії", - сказав він.

Міністр наголосив, що навіть після вибуху житлового будинку у Дніпропетровську так і не було встановлено, хто має відповідати за те, щоб не допустити подібної трагедії. "Тільки тиждень тому рішенням уряду було доручено житлово-комунальній інспекції почати займатися контролем за безпекою постачання побутового газу. Доти була повна безконтрольність, і якимись тимчасовими рішеннями це поручалося Держпромнагляду, хоч він не дуже добре справляється з цією функцією", - відзначив О. Кучеренко.

За його словами, необхідно системно займатися питаннями безпеки централізованих і частково децентралізованих постачань побутового газу. Але на цю проблему, сказав Міністр, можна буде вийти не раніше ніж за півроку.

Нагадаємо, внаслідок вибуху у житловому будинку у місті Дрогобич (Львівська область) загинула жінка 1975 року народження. Загалом внаслідок вибуху у Дрогобичі, згідно із уточненими даними МНС України, постраждало 8 осіб, із них двоє дітей. З травмами і опіками різного ступеня важкості їх шпиталізовано, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «"Я не Нострадамус, але впевнений - аварія у Дрогобичі не остання" - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі