вівторок, 13 березня 2007 18:44

П"ятьох викрадених європейських дипломатів повернули владі Еритреї

Групу європейських дипломатів, яку викрали два тижні тому у віддаленому районі на північному сході Ефіопії, звільнили і передали представникам еритрейської влади. Про це, як передає агентство France Presse, повідомила міністр закордонних справ Великої Британії Маргарет Беккет.

За її словами, колишні заручники вже прибули у британське посольство еритрейської столиці Асмері і проходять медичне обстеження. Водночас ще невідома доля ефіопських громадян, які супроводжували європейців.

Також назвали імена звільнених, які раніше не розголошувалися. Це перший секретар британського посольства в Ефіопії Пітер Радж (Peter Rudge), помічник адміністратора Джонатан Айрленд (Jonathan Ireland), два співробітники британського міністерства розвитку Малколм Смарт (Malcolm Smart) і Лор Бофіль (Laure Beaufils), а також дружина британського консула в Аддис-Абебі Росанна Мур (Rosanna Moore).

Лондон раніше звинувачував у викраденні повстанців-сепаратистів, проте старійшини місцевих племен стверджують, що до захоплення заручників причетні еритрейські солдати.

Тим часом Беккет відзначила, що їй невідомо, чи знайшли дипломатів у Еритреї, але наголосила, що їх звільнення відбулося завдяки допомозі уряду цієї країни.

Раніше прем"єр-міністр Ефіопії Мелес Зенаві (Meles Zenawi) заявив, що викрадачі не полювали спеціально за дипломатами, які просто "опинилися у невідповідний час в невідповідному місці", передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «П"ятьох викрадених європейських дипломатів повернули владі Еритреї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі