Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2009 14:40

Путіну фінансова допомога МВФ не потрібна

Путіну фінансова допомога МВФ не потрібна

Росія найближчим часом не використовуватиме свою резервну позицію в Міжнародному валютному фонді і не братиме участь в якості донору в програмі SDR, повідомив російський прем"єр-міністр Володимир Путін на президії уряду Росії.

"Ми користуватися не будемо, але і виступати в якості донору теж не будемо", - сказав Путін.

Віце-прем"єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін у свою чергу відзначив, що Росія має достатньо золотовалютних резервів, і необхідності у використанні резервної позиції у країни зараз немає.

Кудрін також повідомив, що Росія має право на $8,840 млрд резервної позиції в SDR (спеціальні права запозичення, розрахункова валюта МВФ) за програмою Міжнародного валютного фонду.

"Сумарно ми маємо право на $8,840 млрд. Це наша сумарна позиція, яку ми можемо отримати в МВФ", - підкреслив міністр фінансів Олексій Кудрін.

На початку квітня на саміті лідерів країн "Великої двадцятки" (G20) було ухвалено рішення збільшити на півтрильйона доларів ресурси МВФ для боротьби з кризою. У червні поточного року Олексій Кудрін повідомив, що країни - учасники МВФ вже зібрали більше 400 мільярдів доларів. При цьому, за словами Кудріна, в дану суму входять внески Росії, Бразилії та Китаю.

Точна сума внесків, які робляться окремими країнами, поки не відома. У травні повідомлялося, що російська сторона має намір купити облігації МВФ на 10 мільярдів доларів.

Ресурси самого фонду за останній час істотно скоротилися, оскільки МВФ в умовах кризи був вимушений виділити стабілізаційні кредити низці держав. Зокрема, допомогу фонду отримали Україна, Угорщина, Пакистан, Туреччина, Мексика та Польща.

За матеріалами РИА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Путіну фінансова допомога МВФ не потрібна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути