вівторок, 29 грудня 2009 08:55

Путін знає, як відповісти на американську ПРО

Путін знає, як відповісти на американську ПРО

Для збереження світового балансу Росія робитиме натиск на розвиток ударних наступальних систем, заявив прем"єр-міністр Володимир Путін журналістам у Владивостоку.

Прем"єр відзначив, що Росія при цьому не розвиватиме систему ПРО, "як це роблять США".

"Проблема полягає в тому, що наші американські партнери будують протиракетні оборони, а ми її не будуємо, - пояснив російський прем"єр. - Але проблема ПРО і наступальних озброєнь тісно зв"язана між собою. Якщо не розвивати ПРО, то створюється небезпека, що створивши над собою таку парасольку, партнери можуть відчути себе в цілковитій безпеці і робитимуть, що хочуть, порушиться баланс, і агресивність відразу зросте і в реальній політиці, і в економіці".

При цьому він відзначив, що Росія готова передавати США інформацію про російські наступальні озброєння в обмін на інформацію про плани в сфері ПРО в рамках підготовки нової угоди про СНО.

"Якщо ми хочемо обмінюватися інформацією, тоді хай нам передають інформацію по ПРО, а ми будемо готові давати інформацію по наступальних озброєннях", - сказав він, підкресливши, що обидві ці системи забезпечують силовий баланс в світі.

За оцінкою Путіна, переговори між Росією і США щодо укладення нової угоди розвиваються позитивно.

"Але зрештою рішення по цих питаннях повинні прийняти президент РФ Дмитро Медведєв і президент США Барак Обама", - відмітив Путін.

Lenta.ru, Прайм-Тасс

Зараз ви читаєте новину «Путін знає, як відповісти на американську ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі