пʼятниця, 04 квітня 2008 16:49

Путін закликав НАТО "розкрити карти"

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Рада Росія-НАТО функціонуватиме ефективно, якщо буде чесно і відкрито розглядати конкретні проблеми.

Путін закликав партнерів Росії "говорити про це прямо, чесно, відверто, з відкритими картами". "Ми хочемо ось такого діалогу", - сказав президент Росії на прес-конференції після закінчення засідання Ради Росія-НАТО в Бухаресті, коментуючи ситуацію, що склалася, в Європі.

"Ми взяли і ліквідовували бази в Камрані у В"єтнамі, на Кубі, вивели всі свої військові підрозділи зі Східної Європи. З європейської частини майже всі вивели крупне озброєння. І що отримали? Базу в Румунії, де ми знаходимося, базу в Болгарії, позиційний район стратегічної американської ПРО в Польщі, в Чехії", - сказав президент Росії.

Він зазначив, що "це ж все рух до наших кордонів військової інфраструктури".

"Зі вступом прибалтійських країн з"явилася бойова авіація в небі, але навіщо? Чого вона там вирішила? Чотири-п"ять літаків. Тільки дратівливий чинник. Нічого більшого", - сказав Путін. Він зазначив, що "ось такі речі, вони вимагають постійної уваги, аналізу і реакції".

Президент додав, що "якщо Рада Росія-НАТО буде така відверта, чесно розглядати ці проблеми, то він буде затребуваний", повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Путін закликав НАТО "розкрити карти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі