субота, 03 березня 2007 14:08

Путін заборонив держслужбовцям працювати на іноземні організації

Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний закон Про внесення змін до окремих законодавчих актів Російської Федерації в частині уточнення вимог до осіб, які займають державні або муніципальні посади, а також посади державної або муніципальної служби.

Закон вводить заборону для глави і заступника глави Рахункової палати, аудиторів Рахункової палати, співробітників митних органів, глави Центрального банку РФ займатися викладацькою, науковою та іншою діяльністю, що фінансується за рахунок засобів іноземних держав, іноземних і міжнародних організацій, іноземних громадян і осіб без громадянства. Також це забороняється співробітникам міліції, прокурорським працівникам, секретареві Ради безпеки, суддям, особам начальницького складу, а також сенаторам Ради Федерації і депутатам Держдуми. Вказаним особам також забороняється бути в органах управління, опікунських і наглядових радах тп інших органах іноземних некомерційних неурядових організацій, а також їхніх структурних підрозділів, що діють на території Росії.

При цьому вказаним категоріям осіб займатися науковою та іншою творчою діяльністю не можна тільки в тому випадку, якщо вона фінансується виключно за рахунок засобів іноземних держав, міжнародних і іноземних організацій. Вказаною діяльністю можна займатися, якщо вона передбачена домовленостями на взаємній основі федеральних органів держвлади і державними органами іноземних держав, міжнародними і іноземними організаціями, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Путін заборонив держслужбовцям працювати на іноземні організації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі