понеділок, 02 червня 2008 11:15

Путін виступив за автономію Абхазії у складі Грузії і ввів додаткові війська

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що схвалює план надання бунтівній грузинській провінції автономії - але не повної незалежності, пише The Washington Post.

"Я дуже сподіваюся, що запропонований план Саакашвілі поступово буде введений в дію, оскільки в цілому це правильний план", - сказав Путін в інтерв"ю французькій газеті Le Monde під час візиту до Парижа. "Потрібно тільки, щоб інша сторона дала свою згоду. Необхідно вести діалог", - сказав він.

Проте, після того, як в суботу до Абхазії для відновлення залізничного полотна були введені російські армійські підрозділи (неозброєні), Грузія звинуватила Москву в спробі анексувати територію невизнаної республіки.

Російська сторона назвала цей крок "гуманітарною допомогою". Залишилося неясним, чи передбачається по залізниці доставляти будматеріали, необхідні для підготовки Олімпіади-2014, яка пройде по сусідству, - в Сочі, або ж цей елемент інфраструктури використовуватиметься для постачання армії. Грузинська сторона назвала даний крок неправомірним, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Путін виступив за автономію Абхазії у складі Грузії і ввів додаткові війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі