вівторок, 21 серпня 2007 12:19

Путін відкрив авіасалон в Жуковському (ФОТО)
7

Президент Росії відкрив міжнародний авіакосмічний салон МАКС-2007 в підмосковному Жуковському. Володимир Путін зачитав вітання організаторам і відвідувачам салону.

Путін звернув увагу, що одна з найяскравіших традицій МАКСа - насичена програма повітряних показів, в якій беруть участь кращі пілотажні групи світу. Він нагадав, що тут же відбудеться розіграш Кубка світу з цього виду спорту.

З 21 серпня авіакосмічний салон в Жуковському відкритий для бізнес-відвідувачів, а всі інші зможуть відвідати його з 24 по 26 число.

Льотний же день на МАКСі відкрив бомбардувальник Су-34. На самій виставці представлений серійний бомбардувальник цього типу, прийнятий на озброєння ВВС Росії.

Су-34 - новітні фронтові бомбардувальники, перші два з яких були передані військово-повітряним силам в грудні 2006 року. У 2007 році ВВС мають намір придбати ще шість машин цього типу, а в цілому програма виробництва Су-34 розрахована до 2020 року - на той час озброєні сили повинні отримати близько 300 нових бомбардувальників.

Су-34 (по класифікації НАТО він називається Fullback) призначений для ураження наземних і морських цілей з використанням різного, у тому числі і високоточного, озброєння. Кабіни екіпажа і життєво важливі вузли літака броньовані, що дозволяє йому переносити важчі пошкодження в порівнянні з іншими літаками цього класу, повідомляє Lenta.Ru, НТВ.

Зараз ви читаєте новину «Путін відкрив авіасалон в Жуковському (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі