середа, 13 листопада 2013 10:02

Путін став "великим майстром" з тхеквондо

Путін став "великим майстром" з тхеквондо
Фото: trueinform.ru

Всесвітня федерація тхеквондо привласнила російському президентові почесний 9-ий дан в корейському традиційному бойовому єдиноборстві тхеквондо. Відповідно до системи видачі поясів в єдиноборстві, володар 9-го дану вважається великим майстром.

Диплом і сам почесний пояс йому вручив президент Всесвітньої федерації тхеквондо Чу Чхон Вон, передає РИА " Новости".

"Я не думаю, що заслужив такий високий дан. Будемо вважати, що це наш спыльний захід, пов'язаний з популяризацією цього чудового єдиноборства. Ми в Росії постараємося внести вагомий внесок у розвиток цього єдиноборства ", - сказав Путін.

У світі всього кілька чоловік нагороджені почесним поясом 9- го дану, розповів президент ВФТ. Серед них він назвав президентів і лідерів США, Індонезії, Гондурасу, Іспанії, Хорватії та Пакистану.

"Ми добре знаємо, що президент Росії дуже любить і активно займається різними формами бойових єдиноборств та іншими видами спорту , - зазначив Чу Чхон Вон. - Тому команда російських тхеквондистів займає високі позиції у світі в цьому виді спорту".

Тхеквондо, за його словами, практикується в 205 країнах світу і ним займаються від 70 до 80 мільйонів чоловік. Путін відомий любов'ю до багатьох видів спорту, в першу чергу, до дзюдо та гірських лиж. Президент Росії є майстром спорту з дзюдо, неодноразовим чемпіоном Санкт-Петербурга в цьому виді спорту, а також має чорний пояс з карате.

Зараз ви читаєте новину «Путін став "великим майстром" з тхеквондо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі