пʼятниця, 07 грудня 2007 14:19

Путін стане президентом Росії та Білорусі

Володимир Путін очолить Союзну державу, повідомляє "Эхо Москвы" з посиланням на джерела в адміністрації Олександра Лукашенка.

13-14 грудня відбудеться візит президента РФ Володимира Путіна до Мінська, в ході якого буде підписаний вже підготовлений Конституційний акт, що проголошує Союзну державу Росії та Білорусії, повідомили радіостанції джерела в оточенні президента Білорусії Олександра Лукашенка.

За інформацією джерел, Путін стане президентом Союзної держави після того, як покине пост президента Росії. Президент Білорусії Олександр Лукашенко очолить Союзний парламент.

Прем"єр-міністр Росії Віктор Зубков, ймовірно, стане головою союзного уряду. Його кандидатура ще в жовтні 2007 року була внесена на розгляд вищої держради Союзної держави Білорусії та Росії.

Два тижні тому Держсекретар Союзної держави Росії та Білорусії Павло Бородін заявив, що після виборів в Держдуму депутати приймуть нормативно-правову базу Союзної держави. Він відзначив, що у разі ухвалення нормативно-правової бази Союзної держави будуть мільярди доларів на створення робочих місць в Росії та Білорусії.

Спікер Держдуми РФ і голова партії "Єдина Росія" Борис Гризлов також обіцяв, що можливі терміни ухвалення Конституційного акту союзу Білорусії та Росії будуть названі відразу після парламентських виборів в Росії 2 грудня. В листопаді на засіданні парламентських зборів Союзу Білорусії та Росії Гризлов відзначив, що "Союзна держава повинна бути. Це - воля наших народів".

У листопаді парламентські збори Союзу Білорусії та Росії на 32-ій сесії затвердили бюджет Союзної держави на 2008 рік. Прибуткова частина бюджету 2008 складе $ 166 млн, зокрема $ 108 млн складуть відрахування Росії, $ 58 млн, що залишилися, повинна відрахувати Білорусія, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Путін стане президентом Росії та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі