пʼятниця, 22 січня 2016 15:49

Путін просив президента Сирії піти у відставку - ЗМІ

Путін просив президента Сирії піти у відставку - ЗМІ
Фото: Дождь

Президент Росії Володимир Путін просив президента Сирії Башара Асада піти у відставку.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на високопоставлених співробітників західної розвідки, передає телеканал Дождь.

Згідно даних видання, колишній голова Головного розвідувального управління РФ Ігор Сергун їздив до Сирії незадовго до своєї смерті, щоб передати прохання про відставку президенту Сирії, але Асад відмовився.

За словами одного з джерел, президент Сирії дав зрозуміти Сергуну, що відносини між РФ і Сирією не можуть розвиватися без керівництва Асада.

Сергун помер 3 січня. За офіційною версією, це сталося в будинку відпочинку в Московській області від гострої серцевої недостатності. Проте джерело Stratfor з посиланням на спеціальну доповідь говорить, що Сергун помер 1 січня в Лівані.

Кремль інформацію про те, що Сергун пропонував Асаду піти з посади спростував, - про це повідомляє Meduza.

Нагадуємо, відставки Асада вимагають Франція, Туреччина, Саудівська Аравія та ще низка країн. США пропонують провести перевибори. Росія режим Башара Асада активно підтримує.

Зараз ви читаєте новину «Путін просив президента Сирії піти у відставку - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі