субота, 29 вересня 2007 13:32

Путін прогнав Пугачову, Кабаєву і Калягина

Алла Пугачова, Олександр Калягін і Аліна Кабаєва з 2008-го, швидше за все, вже не засідатимуть в Громадській палаті. Згідно обнародуваного вчора Указу Путіна прізвищ цих знаменитостей немає серед списку нових членів палати, повідомляє "Комсомольська правда".

Зате серед новачків з"явилися відразу три актори - Василь Лановий, Федір Бондарчук і Чулпан Хаматова, а також науковий керівник Вищої школи економіки Євгеній Ясін і правозахисники - президент фонду "Холокост" Алла Гербер і глава Московського бюро з прав людини Олександр Брод.

Нагадаємо, що склад Громадської палати оновлюється кожні два роки. Спочатку 42 члени палати призначає президент. Потім вони обирають ще 42 людини з громадських організацій. А після - ще 42 члени палати знаходять в регіонах.

Головна інтрига, природно, розвивається навколо висуванців Путіна. І те, що в новому списку немає Примадонни російської естради, вже породило всілякі чутки про те, що її виключили за прогули. Нібито вона з"явилася всього лише на одному засіданні.

Проте керівник прес-служби Громадської палати Марина Рикліна встала на захист Пугачевої:

- Це все неправда! Алла Борисівна дуже активно працювала в палаті. Вона і сама з листами розбиралася, і її помічники завжди були на підхваті.

Немає нарікань і до роботи Олександра Калягіна. Не дивлячись на свою зайнятість, він знаходив час для допомоги людям, які зверталися в палату.

А ось Аліна Кабаєва дійсно проявила в цьому громадському органі себе слабо. Мабуть, у знаменитої гімнастки знаходилися важливіші заняття.

До речі, в списку президента не значиться і олігарх Михайло Фрідман. Представляти бізнес в Суспільній палаті буде поки лише глава РСПП Олександр Шохін.

Втім, остаточний склад палати буде обнародуваний до січня 2008 року. Можливо, люди із списку Путіна до цього часу повернуть Аллу Борисівну в свою компанію.

Зараз ви читаєте новину «Путін прогнав Пугачову, Кабаєву і Калягина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі